Vilde Tuv

 

Poised and regal — Like a sunburst breaking through a rift in the clouds. 

With gleeful echoes of Enya, Mike Oldfield’s Voyager and Y2K Eurodance, 

Melting Songs is almost comforting, a welcome slice of Celtic-tinged escapism.

Resident Advisor


-Deeply mesmerising. A unique and utterly captivating body of work.

An enlightening experience.

The Playground-Et særegent lite mesterverk.

Bergens Tidene Terningkast 5


-Utvilsomt den vakreste og mest fengslende tingen 

du kan høre i denne delen av mai.

VG -Terningkast 5


En sammenblanding man ikke ante at man savnet eller likte.

Tenk at det finnes!

NRK P3 Terningkast 5

 

-Usedvanlig sterk personlig stemme.

Fundamentalt menneskelig.

Klassekampen Terningkast 5

 

-For det aller meste en ren fornøyelse.

Morgenbladet


-A raw and direct melodic presence.

I care if you listen


-Brings the soft glow of deadpan camp to the next level. 

AQNB


-Jeg får lyst til at rulle mig i græsset. Endelig er det sket: 

Blokfløjten har fået sit rampelys. Mærkværdig.

Politiken

 

-En upretensiøs og unik lytteropplevelse som definitivt gjør inntrykk.

Studvest


-Detta är avslappningsmusik där en finner nyandlig ro genom att 

sitta naken på mossan med en laptop i knäet för att bli ett med naturen.

Gaffa Sverige

 

-Vilde Tuv er tilbake – tro mot seg selv og ikke til å kjenne igjen

Natt & Dag

-Ein etterlengta sonisk klem i isolasjonsalderen. 

Ei grenseoppløysande oppleving som gjer meg både god og salig.

Dag og Tid

 

    PRESSEMELDING

Vilde Tuv annonserer nytt album den 7. mai. Melting Songs blir utgitt på eget nyoppstartet label Poesy. 

Tuvs andre fullengder er  en uventet plate. Riktignok inneholder den det man forventer seg fra Tuv – sterke og originale melodier – men denne gangen har låtskriveren mange regner som en av landets beste lyrikere, overlatt poesien til en fløyte. Etter kritikerroste D´meg fra 2016, har Tuv brukt tiden på å lære og gjenlære verktøy nødvendig for å skape et nytt musikalsk landskap. Det innebar blant annet å plukke opp igjen blokkfløyten hun spilte som ung i klassisk orkester, men denne gangen på egne premisser. 

På albumet fungerer fløyten som en forlengelse av stemmen, med sine ekspressive og insisterende lydkvaliteter. Bakteppet er suggererende og repetitive mønstre i stadig utvikling, og den syntetiske supersagen – tidligere kjent fra aggressiv euforisk dansemusikk – gis ansvaret for å uttrykke mer sårbare og forsiktige bevegelser. Klassiske lyder fra peaktime dansegulv blander seg med feltopptak og inviterer oss inn i et upretensiøst rom for å møte følelsene våre. Hvordan låter det når maskinen spiller feil? Er det easy listening eller heavy konfrontasjon? 

Melting Songs består av hengivenhetssanger, kjærlighetssanger, smelte- og blandesanger, musikalske ideer på vei fra drøm til virkelighet. Platen kan ses som en forsvarstale for melodien: Melodier som holder det melankolske og det håpefulle i samme hånd, og lar det smelte sammen. 

“Når jeg hører på Melting Songs tenker jeg på en vakker grønn dal der det er bygget en rekke steintempler og statuer i varierende størrelse. Rundt om i dalen finnes det også mange datamaskiner og synthesizere. De har stått der lenge og vokst sammen med plantelivet, men de fungerer ennå. Her er det naturlige og det menneskeskapte ett. Og det er det kanskje egentlig overalt, når man tenker seg om?”

Eirik Kjøs Usterud om Melting Songs

 

“Språket vårt er konstruert ved å skille konsepter fra hverandre. Denne gangen ville jeg lage et mer åpent rom med musikken min. Folk er redde og tror de må passe inn. Det musikalske uttrykket handler om aksept. Selv om jeg ikke spiller perfekt, kan jeg lage fine melodier. Håper platen kan være til selskap, for den passer til å høre på alene.

Vilde Tuv.

 

 

 

Vilde Tuv

Låtskriver og produsent fra Bergen

Ble kjent for sine liveopptredener som “one woman band” hvor hun sang, spilte gitar og basstromme samtidig. Turnert i Skandinavia, England og Argentina.


Debutalbumet D’ meg (2016) mottok strålende anmeldelser og nominasjon til Spellemann.
Har det siste årene vært aktiv som DJ på klubbscener i Bergen, Oslo og Danmark, og programleder for lytteklubben Borealis Listening Club med Peter Meanwell.


Har gitt ut singler med artister som Stockaus, Linni og Maya Vik, som alle er blitt publikumsfavoritter.


Startet nylig opp plateselskapet Poesy, som har signert artister som Shikoswe og debutanten o00o.

Komponert musikk for de aktuelle danseforestillingene
Island Express (De Naive, 2020) og Hot Moon (Ida Haugen, 2021).

Last ned som W A V
 
  • Slippes digitalt og på vinyl 7. mai
  • Slippes på Poesy. Digital distribuering av The Orchard – vinyl distribueres av Diger Distro
  • Tittelkuttet “Melting Song” har verdenspremiere på BBC Radio 1 den 19. april

 Skrevet, fremført, produsert og mikset av Vilde Tuv. 

Under innspillingen av debutalbumet D’ meg i 2016 ble interessen for musikkproduksjon vekket, som førte Vilde til København og studier i elektronisk musikk. Her fikk hun teste ut nye konsepter live for et publikum uten forventninger. Fløytespill-debuten fant sted på kunst-cruiset Near, far, Wherever you are på DFDS, bedre kjent som danskebåten i 2018. I et påfølgende kritikerrost bestillingsverk på EKKO-festivalen fikk fløytemusikken slå ut i full blomst. I 2019 fortsatte eksperimenter på steder som festivalen Le Guess Who? i Nederland og klubber som H0L0 i New York og Mayhem i København. Her hjemme har hun gjort hybrider av DJ-sett og konsert på Munchmuseet i Oslo, Kunstnernes Hus og Landmark. 

Det vi nå har foran oss er et gjennomarbeidet album som har fått god plass til å vokse og bli sin helt egen frukt. Eller er det en potet? Det er i hvert fall musikk med mange bruksområder: på tur i Femundsmarka, på kontoret, i badekaret, på flyet, på sykkelen, nedover Folgefonna, etter krangling, i bryllup og begravelser, dåp, som filmmusikk, på radio, som ventemusikk, i savasana, på treningssenter og under innseiling med skipet til ditt nye liv, gratulerer! 

 

 

Melting Songs er spilt inn og mikset i Sandviken Kirke, BunkerBauer, Konsept X, Bergen senter for Elektronisk Kunst, L.O.G huset, Duke Studio, Hjemme, Metronomicon Audio, No-no studio, og ikke minst nyoppstartede Poesy Studio på Bergen Kjøtt, som også huser Poesy Records – Vilde Tuvs nye plateselskap, der Melting Songs er første album ut. Musikken på Melting Songs er skrevet, fremført, produsert og mikset av Vilde Tuv. Henrik Skauge er innspillingstekniker på Flute Navigation. Platen er mastret av Jørgen Træen. Coverdesign av Vilde Tuv med kunstverk/visuelle bidrag fra Melanie Kitti, Tore Winsents, Frans Ibon og Håkon Hoffart. Bakside vinyl og vinyl-labels inneholder kunstverk/visuelle bidrag fra Gabriel Kvendseth og Ulrik Dybvig.

Sagt om Vilde Tuv tidligere:

Vilde Tuv er en juvel; et unikum av en singer-songwriter som både synger og snakker med en tilstedeværelse som ikke ligner noe annet.
Aksel Kielland, Bergens Tidene

En av de mest identitetssterke artistene som opererer i musikken i dag, med en sylskarp poetisk klo.
Audun Vinger, Dagens Næringsliv

Gir frysninger av dimensjoner. Det er så menneskelig og nært at man nesten blir brydd. Skummelt kanskje, men man slipper ikke fra hennes grep.
Alisa Larsen, Bergens Tidene

Liknar ikke noko anna eg har hørt.
May Linn Clement, Dag og Tid

Det stilleste, langsomste, men også kanskje vakreste lille albumet utgitt her til lands på lenge. 
Eskil Olaf Vestre, Gaffa

Ujålete poetisk, og man kan lett bli oppslukt. Selv om musikken ved første lytt minner mest om pop, er det noe med fremførelsen som minner mer om punk.
Eivind August Westad Stuen, Aftenposten

En unik blanding av postrock, folk og trance. På alle måter en ervervet smaksopplevelse. Lykke til med å finne en mer nytenkende, vel så fascinerende og ikke minst like fengende utgivelse i 2016.
Tor Martin Bøe, VG